2018. december 30., vasárnap

ARANY TŰZFA (Delonix regia) RITKA SZÍN! 3 DB MAG! - Jelenlegi ára: 500 Ft

Arany Tűzfa (Delonix regia)
LÁTVÁNYOS VIRÁGZÁS!
ÉJSZAKÁRA ÖSSZECSUKODÓ LEVELEK!
SZÁRAZSÁGTŰRŐ!
Ezt a Madagaszkár szigetéről származó fát a világ egyik legszebb lombhullató fájaként tartják számon. Nem csak virágai díszítenek, hanem fényeszöld, bőrnemű levelei is, ezek alkonyatkor becsukódnak, virágzás előtt pedig lehullanak, így teret engedve a hatalmas, akár 10-15 cm-es aranyszínű virágoknak, melyek tömegesen nyílnak az ágvégeken, ezzel döbbenetes látványt nyújtva.
A tűzfa gyors növekedésű ideális körülmények között, ezért dézsás tartáshoz erős metszésre van szüksége. Talaj szempontjából nem válogat, ha elegendő tápanyaghoz jut. Szélvédett helyre tegyük, ha lehet közvetlen napfényre. Szárazságtűrő, de meghálálja a rendszeres öntözést. Nyugalmi szezonban alig igényel locsolást. Nem fagytűrő, 7 fok alatt már károsodhat.
Magvetés: a magokat merítsük néhány pillanatra forrásban lévő vízbe, majd 24 órát áztassuk meleg vízben. Ezután laza, nedves közegbe ültessük 1 cm mélyre és fedjük le üveglappal a megfelelő páratartalom érdekében, de ne felejtsük mindennap át is szellőztetni a penészesedés elkerülése érdekében. Csírázási idő: 2-4 hét.
Jó licitálást, kérem tekintse meg többi futó termékünket is, több termék vásárlása esetén csak egyszeri postaköltséget számolunk fel, amit értelemszerűen egy levélben postázunk Önnek!

Jelenlegi ára: 500 Ft
Az aukció vége: 2019-01-09 17:16 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése